Angående Stefan Löfvens statsbesök i Polen

Morgan Johansson
justitiedepartementet.registrator@regeringskansliet.se

Anders Ygeman
anders.ygeman@socialdemokraterna.se

Gustav Fridolin
u.registrator@regeringskansliet.se

Isabella Lövin
isabella.lovin@mp.se

Maria Ferm
maria.ferm@riksdagen.se

Fredrik Lundh Sammeli
fredrik.lundh.sammeli@riksdagen.se

info@mp.se

Info@socialdemokraterna.se

Till Statsminister Stefan Löfven.

Den 19 juni var du på statsbesök i Polen där du träffade Polens premiärminister Beata Szydlo. Du skämde ut Sverige på detta besök därför att du krävde att Polen ska ta ”ansvar” i asylpolitiken och tvingas ta emot asylsökande via EU:s kvotsystem. Det bestämmer inte du. Jag sätter ordet ”ansvar” inom citationstecken därför att det är ett tröttsamt och uttjatat ord. Att EU-länderna ska ta sitt ”ansvar” i asylpolitiken säger såväl den svenska regeringen som dom borgerliga partierna i Sverige. Ja, till och med Sverigedemokraterna säger detta, vilket är mycket märkligt för att komma från det partiet. Sverige driver tillsammans med Tyskland den mest ansvarslösa och extrema asylpolitiken i hela EU. Det är ett skräckexempel på hur det inte får gå till och som inte är ett föredöme för andra länder.

Sverige har släppt in extremt för många asylsökande under årens lopp utan kontroll på vilka dessa människor är. De har släppts in i landet utan att ha behövt visa upp pass eller andra id-handlingar som visar vilka de är (de flesta asylsökande är identitetslösa). Om de har haft pass så har de ofta varit falska eller ogiltiga. Antalet falska identiteter har svällt.

Migrationsverket gör inte alltid hundraprocentiga noggranna utredningar där det kontrolleras att det som den säger är sant när det gäller namn, ålder, nationalitet och asylskäl. Detta har lett till att falska asylsökande har lyckats lura sig till permanenta uppehållstillstånd i Sverige.

Asylsökande har inte flytt till Sverige. De har rest hit genom flera länder innan de har nått slutmålet Sverige. De har lämnat första asylland där de har haft skydd. Asylsökande som kommer till Sverige är ekonomiska migranter som söker ett bättre liv i Sverige. Det är inget flyktingskäl.

Sverige har hittat på asylskäl som vi inte har förbundit oss till genom internationella avtal och konventioner. Humanitära skäl, särskilt ömmande omständigheter och synnerligen ömmande omständigheter är några exempel på påhittade skäl som inte har med flyktingskäl att göra och där asylsökande har har beviljats permanenta uppehållstillstånd på dessa icke-flyktingskäl. Det finns asylsökande som har beviljats amnesti genom den tillfälliga asyllagen som en riksdagsmajoritet röstade igenom år 2005 då cirka 17 000 asylsökande som egentligen skulle ha avvisas från Sverige fick stanna med denna lag. De är inga flyktingar. Lägg till efterföljande anhöriginvandring.

Enligt Migrationsverkets prognos väntas 50 000 asylsökande som har fått avslag på sina asylansökningar gömma sig. Denna siffra gäller till och med år 2020. Ovanpå denna siffra kan läggas till dom illegala invandrare som har rest in i Sverige utan att ha ansökt om asyl eller uppehållstillstånd. Hur många dom är är det ingen som vet.

Dessa exempel jag här har nämnt om den havererade svenska asylpolitiken med ett mycket omfattande asylmissbruk (och det finns många fler exempel) visar att den inte alls är ansvarsfull och har inte varit det de senaste tre decennierna. Terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm är ett av många exempel på Sveriges ansvarslösa asylpolitik.

Länder som Polen, Tjeckien och Ungern är europeiska föredömen i asylpolitiken. Regeringarna i dom länderna tar ansvar för sina länder, sina folk och Europa. Dessa länderna har hittills inte drabbats av terrorattentat och en våg av sexuella övergrepp därför att dom säger nej till en ansvarslös asylpolitik. Folken i dessa länderna kan vara stolta över deras ansvarsfulla regeringar. Detsamma kan inte sägas om nuvarande och dåvarande regeringar i Sverige, oavsett politisk färg, när det gäller asyl- och invandringspolitik.

Källor:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5055988

http://www.expressen.se/gt/hela-grunden-till-mitt-liv-i-sverige-ar-falsk/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22937817.ab

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4442910/Less-3-migrants-reached-Italy-refugees.html

http://www.bokus.com/bok/9789198367706/folkvandring/

http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?search_word=inte+svart+eller+vitt+utan+svart+och+vitt+%3A+miggor+ber%E4ttar&ac_used=yes

http://www.bokus.com/bok/9789198004243/invandring-och-morklaggning-en-saklig-rapport-fran-en-forryckt-tid/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s