Vad är det för fel på SD:s människosyn?

Till

marika.markovits@stadsmissionen.se
marika.hjelm@stadsmissionen.se
jonas.wihlstrand@stadsmissionen.se
anna.johansson@stadsmissionen.se
anneli.astrom@stadsmissionen.se
christina.carlsson@stadsmissionen.se

Till Stockholms stadsmission.

Ni vill inte ta emot 85 000 kronor från SD för att ni anser att partiet strider mot Stockholms Stadsmissions ”människosyn”? Vad det är som är fel med SD:s ”människosyn” förklarar ni inte i artikeln på Aftonbladets hemsida den 7 juni. Pengarna skulle gå till Sveriges fattigpensionärer. Det är ett bra initiativ av SD att vilja ge pengar till organisationer som hjälper människor som har det svårt i samhället. Att pk-operasångerskan Malena Ernman stödjer ert beslut är inte konstigt. Hon har tidigare gjort uttalanden i massmedia om svensk asylpolitik som innebär att hon vill ha en nästan fri asylinvandring till Sverige. 

Var sätter ni gränsen för vilka partier ni tar emot pengar ifrån? Hade ni sagt ja till pengar från islamistiska, kommunistiska eller drogliberala partier? 

Att få pengar från Al-Azharstiftelsen har ni ingenting emot. I våras avslöjade programmet Kalla Fakta på TV4 att den muslimska friskolan Al-Azhar i Vällingby ägnar sig åt könsapartheid. I skolbussen placeras pojkar längst fram, flickor längst bak. Anser Stockholms stadsmission att deras ”människosyn” är bättre än SD:s? Under rubriken ”Stockholms Stadsmissions värdegrund” på er hemsida skriver ni bland annat att ni vill ”hävda alla människors lika värde och rättigheter”. Anser ni att Al-Azharstiftelsen lever upp till det och att ni därför anser det är bra att de ger bidrag till er? När det gäller ”alla människors lika värde” så vill jag fråga er: Anser ni att grovt kriminella personer som till exempel mördare och terrorister har lika mycket värde som deras offer och offrens anhöriga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s