Är Bonnier Sveriges största maffiaorganisation?

Det finns skäl att tro det. Bonnier har sedan lång tid arbetat för att skapa monopol på många av sina verksamheter och det gäller inte minst bok- och tidningsbranschen där man vill ha monopol av ekonomiska och av politiska skäl.

Bonniers historia av att lägga under sig företag genom uppköp och kontroll av hela branscher är skrämmande och deras arbetsmetoder för att tysta människor som kritiserar Bonnierskoncernens makt är direkt samhällsskadliga.

Det är Bonnierkoncernens medier som varit mest aktiva med att gräva fram anonyma invandringskritikers identitet och man har särskilt riktat in sig på personer som kritiserar Bonniers maktmonopol.

Expressens hembesök hos Fabian Fjälling från Granskning Sverige var bara ett i raden av övergrepp mot enskilda människor som önskat vara anonyma av olika skäl, främst av skälet att slippa bli uthängda, jagade och förföljda av en mäktigt mediakoncern som inte drar sig för att förstöra människors liv.

Nu är Bonnier på gång med storsläggan mot Nya Tider och skälet är att Bonnier anser att Nya Tider varit delaktig i att knacka på dörren hemma hos Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Bonnier har den inställningen att de själva ska kunna agera hur hänsynslöst som helst mot enskilda individer, men när andra enskilda individer gör exakt samma sak så sätter man in hela koncernens prestige på att få igenom sin vilja.

Bonnier har nu kontaktat ett antal likasinnade förlag som är i händerna på samma krafter som Bonniers och försöker tillsammans förmå årets upplaga av Bokmässan att utestänga Nya Tider. Skälet är att Sanna Hill från Nya Tider i journalistiskt syfte följde med en person hem till Thomas Mattsson för att ställa frågor, ungefär som när Expressen med en journalist och fotograf åkte hem till Fabian Fjälling. Skillnaden var att Expressen åkte hem till Fjälling för att hänga ut honom och ge honom ”ett helvete” som uthängd ”rasist”, men de som åkte hem till Mattsson vill ställa frågor om Expressens agerande.

Nu utövar Bonnierkoncernen press på Bokmässan som kan ses som direkta hot med maffialiknande inslag. Bonnier hotar med att tillsammans med andra förlag inte närvara om Nya Tider får vara med på mässan och på det sättet påverkas arrangörerna med ekonomiska hot. Om de stora förlagen uteblir så förlorar Bokmässan pengar. Men om Bokmässan ger efter för Bonniers hot och Nya Tider utestängs så vet vi att Sveriges största maffiaorganisation och dess nätverk kan agera på ett sätt som hotar yttrandefriheten, skadar demokratin och tystar obekväma röster.

Så vem och vilka är det som kontrollerar opinionsbildningen och har makt att hota sig fram i samhället?

Annonser

En reaktion på ”Är Bonnier Sveriges största maffiaorganisation?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s