Slaget vid Berkley

Den 15 april hölls ett möte till stöd för yttrandefrihet och Donald Trump i Berkley, Kalifornien. En av huvudtalarna var Lauren Southern, född i Kanada och idag en konservativ aktivist för yttrandefrihet. Från att tidigare ha varit knuten till Rebel Media är hon idag oberoende.

Mötet arrangerades av ”The Liberty Revival Alliance” som ”patrioternas dag för yttrandefrihet” där Southern skulle vara huvudtalare.

Redan innan mötet skulle hållas aviserade aktivister från olika vänsterextrema grupper att de skulle störa Trump-anhängarna och det skulle betyda bråk och våld. Men Trump har många anhängare som inte är rädda för att försvara Trump, yttrandefriheten och sig själva om det skulle behövas. I USA finns det många grupper av enskilda människor och nätverk som inte drar sig för att stå upp för sitt land även om det är förknippat med stora risker. Många av dessa nätverk består av allt från mc-killar med klubbsammanhållning till beväpnade nätverk som tränar fysiskt och på att hantera vapen.

När de såg att vänsterextrema våldsverkare skulle störa förespråkarna för yttrandefrihet så beslutade sig många för att komma till platsen. Tack vare många orädda amerikanska patrioter kunde vänstern inte störa Trump-anhängarna på det sätt som det hoppats på. Det blev mycket bråkigt på platsen. Många blev misshandlade, fick pepparspray i ansiktet och utsattes för allehanda hot.

Arrangörerna ville undvika bråk och var tidigt i kontakt med polisen, men när det blev stökigt på platsen gjorde polisen i stort sett ingenting annat än tittade på och lät bråken pågå. Däremot hade polisen sagt att de skulle vara på plats och kunna ingripa under förutsättning att inga patrioter hade med sig träklubbor, spray eller annat som skulle kunna fungera som vapen. Arrangören såg nu till att man följde polisens rekommendationer och hoppades få hjälp i händelse av bråk. Men så blev det inte. När vänstern började provocera Trump-anhängarna och slåss med påkar, kasta föremål som stenar och flaskor så sprang polisen till sina bilar och låste in sig.

Den politiskt tillsatta och liberala polisledningen i distriktet hade nu sannolikt hoppats på att vänstern skulle spöa upp Trump-anhängarna, men det blev tvärtom. När den skränande skocken av vänsterextrema svartklädda, mestadels mycket unga personer, skred fram så hade en ansenlig skara kämpar samlats för att stå upp för yttrandefriheten. De var beväpnade med knytnävar och en glöd som var stark nog att försätta berg. När vänstern gjorde utfall mot patrioterna fick de själva stryk. Vid ett tillfälle kastade vänstern en rökgranat, men de kastade den åt fel håll och på grund av vinden fick de röken på sig själva.

Flera personer på bägge sidor skadades, några tvingades uppsöka sjukhus. Men det var ingen tvekan om att vänstern var förlorare och att patrioterna såg segern som en viktig framgång och att man kan klara sig utmärkt utan polisens hjälp.

Precis som på många håll i USA, Europa och Sverige har polisen ofta låtit vänsterextrema grupper härja fritt och komma undan med våld och dessutom slippa straff för att de skadat den demokratiska ordningen, hotat yttrandefriheten och misshandlat människor. Donald Trump har inte på långa vägar lyckats ersätta ens delar av de tidigare korrumperade systemet med sin politiska slagsida och exemplet från Berkley är talade för det. Det är fortfarande fiender som kontrollerar delar av maktapparaten i USA, inte minst media och de institutioner som länge kontrollerats av demokraterna.

Nu när patrioterna visat sådan styrka är det inte osannolikt att polisen vid nästa liknande möte ingriper mot patrioter som försvarar sig istället för mot våldsvänstern. Det beror dock på var i USA man befinner sig. Kalifornien är en liberal stat där ledande politiker gå i spetsen för precis allt det som leder till en nations förfall. Kaliforniens demografiska situation med stora grupper latinamerikaner och allt färre vita gör att det inte finns hopp om att delstaten ska bättra sig. Den kan nog bara fortsätta förfalla.

Relaterat:

Free Speech Battle

Varför avtog hatpropagandan mot Trump i en handvändning?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s