Julia Caesar: Älska dem som hatar oss

Den misstänkte uzbekiske jihadisten Rakhmat Akilov, 39, genomförde lastbilsmassakern i Stockholm enligt order från Islamiska Staten, IS. Han är nöjd med sitt verk, nöjd med att ha kört ihjäl ”otrogna”, och uppnått det han skulle uppnå. Det enda han är besviken på är att han inte lyckades mörda fler. Det uppger han i det första förhör som polisen har hållit med honom.

Har krävt att få en sunnimuslimsk försvarsadvokat

Uppgifterna från förhöret med den nöjde jihadisten återges i Expressen och fanns på söndagen med i en artikel i Aftonbladet  men är nu borttagna. Mörkläggning är begärd och ska verkställas.

Häktningsförhandling äger rum tisdag förmiddag. Rakhmat Akilov accepterar inte den advokat han har tilldelats, Johan Eriksson. Han har krävt att få en sunnimuslimsk försvarsadvokat. Endast en advokat av den rätta muslimska tron kan tillvarata hans intressen, hävdar han. Stockholms tingsrätt har avslagit hans begäran.

Kärleksmanifestation som svar på jihad

Iskallt planerad och genomförd islamistisk jihad i hjärtat av Stockholm. Att den illegale invandraren Rakhmat Akilov på fredagen plöjde i full fart i en kapad lastbil fram på den smala gågatan och mördade fyra människor och skadade femton har utlöst reaktioner från allmänheten. Och vad är stockholmarnas svar? Jo, en ”kärleksmanifestation” på Sergels torg, alldeles intill mordplatsen. Kärlek som mirakelmedel mot en mördarsekt som drivs av hat och fanatism. Det är – här ligger det nära till hands att använda kraftuttryck – helt otroligt.

”Tiotusentals samlades för att visa sin kärlek” skriver Aftonbladet.

Mitt i folkmassan står någon och håller en stor, röd ballong i form av ett svävande hjärta.

”Vi är tiotusentals människor som har samlats här för att visa på kärlek och fred. Vi låter aldrig, aldrig ondskan segra eller förändra oss!” sa initiativtagaren Damon Rasti i sitt öppningstal.Vi ska älska även dem som vill döda oss

På fredagen anade vi det. På lördagen fick vi det bekräftat. Under söndagen och måndagen väller det över oss som en tsunamivåg som slår undan allt i sin väg: en våg av medias cynism och propaganda. Nu ska vi alla stå enade i kärlek. Med kärlek ska vi besegra terrorn. Bara vi kramar varandra så blir allting bra. Vi ska inkludera alla i vår kärlek, även de som hatar oss och kallar oss ”otrogna”. Vi ska älska även dem som vill döda oss.

Veronica Palm (s), känd från Omar Mustafaaffären 2013, anser att kärlek är viktigt för att stävja terrorismen. Det är brist på kärlek som får islamisterna att mörda oskyldiga människor, menar hon.

“Jo. Kärlek är ett viktigt verktyg”, skriver hon på Twitter.

Lamm som går till sin egen slakt

En form av besvärjelse och självtröst hos allmänheten som sluter upp vid en ”kärleksmanifestation” – ja kanske, även om jag inte kan låta bli att associera till lamm som motståndslöst går till sin egen slakt. Budskapet är att vi ska böja oss för islam som om vi redan vore dhimmies. Det är vi som ska ändra oss, inte de som hatar oss och vill förgöra oss. Bara vi visar terroristerna mer kärlek blir de snälla mot oss och slutar köra ihjäl eller bomba ihjäl oss. Ansvaret ligger på oss, fast det är vi som är brottsoffren och politikerna som är ansvariga för att terrorn har fått fäste i vårt land.

Läs hela Julia Caesars krönika på Snaphanen.dk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s