Julia Caesar: Vi ska vara rädda

Efter fredagens islamistiska terrordåd i centrala Stockholm med fyra dödsoffer och femton skadade är förnekarna i full gång. Nu ska vi hålla oss lugna. Vi ska stå samman! Inte hetsa upp oss! Vi ska ABSOLUT INTE vara rädda.  Då har ”hatet segrat”. 

Det som har avfärdats som ”ogrundad oro” är verklighet. Terrorn slog till mitt i kärnan av Sveriges huvudstad. Vi är många som har varnat i åratal. Det var bara en tidsfråga när det skulle hända. Och det är hög tid att vi ställer de verkligt ansvariga till svars för de enorma skador de har tillfogat Sverige och svenska folket med sin vettlösa migrationspolitik och sitt yrande om ”det öppna samhället”. Det är i det ansvarsutkrävandet vi verkligen ska stå samman.

Ett öppet samhälle låter sig inte kombineras med insläpp av islamister. Varje land har en skyldighet att skydda sina invånare genom att utföra rigorös kontroll och en riskbedömning av alla utlänningar som söker någon form av uppehållstillstånd. Den skyldigheten uppfyller inte Sverige. 80-90 procent av alla asylsökande visar inga eller falska ID-handlingar, de flesta släpps in ändå.

Tillvägagångssättet känt från Nice och Berlin

Misstankarna om terrorbrott har stärkts mot den 39-årige uzbekiske medborgare som greps i Märsta norr om Stockholm på fredagskvällen. Han sitter anhållen, skäligen misstänkt för att i hög fart ha kört en kapad lastbil längs Drottninggatan i centrala Stockholm på fredagseftermiddagen och mejat ner ett 20-tal personer. Sedan körde han rakt in i varuhuset Åhléns i korsningen Drottninggatan – Klarabergsgatan. Tillvägagångssättet är välkänt från liknande terrordåd i bland annat franska Nice i juli förra året  (minst 84 döda, mer än 200 skadade) och Berlin den 19 december 2016  (minst tolv döda, 48 skadade).

Lastbilsmassaker billig och effektiv terrormetod

Ur terroristernas synpunkt är metoden att ramma en folkmassa i en lastbil billig och effektiv. Ingen komplicerad bombtillverkning. Inga kostnader och inga kunskaper behövs, mer än elementär förmåga att köra bil. Ett stort antal döda och skadade garanteras.

”Både IS och al-Qaida har uppmanat till att använda fordon i form av lastbilar eller tungt lastade SUV:ar för att utföra just den här typen av attentat. Efter terrordådet i Nice varnade vi för att detta tillvägagångssätt kommer att bli ett återkommande faktum. Dels för att det uttryckligen uppmuntrats till, men även för att detta är lärande organisationer som snabbt ser hur mycket död, skada, förödelse och uppmärksamhet dessa tämligen ”enkla” attacker genererar” skriver terrorforskarna Peder Hyllengren och Magnus Ranstorp.

I det här fallet tyder polisens uppgifter på att gärningsmannen hade för avsikt att döda och skada ännu fler. Flera poliskällor uppger att det fanns sprängämnen i lastbilens förarhytt, sannolikt en hemmagjord bomb. Den som påstår att terrordådet var oväntat är antingen dum eller blåljuger. Landets gränser har i princip stått vidöppna under många år, och svensk signalpolitik med välkomstinbjudningar till hela jordens befolkning har varit generösast i världen ända till november 2015.

”Attentatet i Stockholm bekräftar den bild vi under lång tid gett uttryck för. Sverige är ingen skyddad vik. Att ett nytt terrorattentat skulle ske i Sverige har mer handlat om när än om det skulle ske. Problematiken är överhängande och väl beskriven” skriver Peder Hyllengren och Magnus Ranstorp.

Så – tack Fredrik Reinfeldt (m), Maud Olofsson (c), Jan Björklund (L), Göran Hägglund (kd), Mikaela Valtersson (mp), Stefan Löfven (s), Åsa Romson och Gustav Fridolin (mp) och hela sjupartiet för att ni ”fortsätter på en väg mot humanitet och ordning”! Tack för att ni likt religiöst troende ”tror på att människor ska kunna röra sig över gränser och söka sig ett bättre liv någon annanstans, till exempel genom att mörda och skada oskyldiga svenskar”!

Bit i er skuld och tugga den långsamt!

Utan er vansinniga invandringspolitik hade lastbilsmassakern på Drottninggatan aldrig ägt rum. Utan er och migrationsverkets slapphet och inkompetens vad gäller våldsbejakande islamistisk extremism hade ytterligare fyra svenskar varit i livet i dag och femton hade varit oskadda.

Ni har gjort allt som står i er makt att öppna gränserna för och släppa in terrorister med falska eller inga ID-handlingar, dubbla identiteter och med målet att mörda så många ”otrogna” svenskar som möjligt. Ineffektiviteten när det gäller att kasta ut dem som enligt utlänningslagen inte har rätt att vara i Sverige är pyramidal.

Bit i er skuld och tugga den långsamt! Ni har blod på era händer, och om det finns någon rättvisa i världen kommer ni att ställas till ansvar för de skador som ni har tillfogat Sverige och svenska folket. Folkets dom kommer att bli hård. Ni behöver bara läsa ett kommentarsfält på valfri sajt eller blogg för att bli varse det ursinne som kokar i folkdjupet.

Läs hela Julia Caesars krönika på Snaphanen.dk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s