Tar man barn i båten ror man dem i land

Till Lisa Förare Winbladh.

lisa@taffel.se

http://www.expressen.se/debatt/tar-man-barn-i-baten-ror-man-dem-i-land/

I din debattartikel från ovanstående länk förespråkar du att ensamkommande ungdomar som har varit i Sverige i mer än ett år ska beviljas amnesti. Ett redan extremt stort mottagande av ensamkommande ungdomar (år 2015 kom cirka 35 000 ur denna kategori till Sverige vilket placerar Sverige på en överlägsen förstaplats i Europa) vill du ska öka ytterligare och som i sin tur ger signal om att ännu fler ensamkommande ungdomar kan komma till Sverige och beviljas PUT trots att dom saknar flyktingskäl. Detta innebär en så gott som fri invandring av dessa personer till Sverige samt ett fortsatt missbruk av asylsystemet med bland annat åldersbedrägerier som är mycket omfattande. Att det finns många ensamkommande ungdomar som har ljugit om sina namn, åldrar, nationalitet, flyktingskäl och att deras föräldrar och släktingar är döda nämner du ingenting om i uppropet. Det bryr du dig inte om. Dom ensamkommande ungdomarna ska få stanna i Sverige. Jag citerar vad det tidigare asylombudet Merit Wager, som har skrivit boken ”Inte svart eller vitt utan svart och vitt” (rekommenderad läsning), skriver på sin blogg den 2 mars i år som riktar kritik mot nätverket ”Vi står inte ut” som likt dig också vill ha amnesti för ensamkommande ungdomar:

”Ett stort antal asylsökande ‘barn’ har varken styrkt sin identitet, sin nationalitet eller sin ålder. Eller sin asylhistoria”.

Vidare skriver hon:

”En del ‘ensamkommande’ har släktingar här, en del har fru och barn i sitt hemland som de söker uppehållstillstånd åt när de själva fått det som ‘barn’…Upproparna och undertecknarna av uppropet har inte heller någon som helst aning om vilka ‘deras barn’ faktiskt är. En del hazarer är till exempel inte alls från Afghanistan eller Iran, som de uppger, utan från Pakistan och har ytterst sällan asyl- eller skyddsskäl gentemot det landet. Inte heller gentemot Iran och inte alltid gentemot Afghanistan heller. Många håller regelbundet med sina ‘försvunna’ eller ‘döda’ släktingar, vilket personal på HVB och familjehem, där dessa unga män och minderåriga är placerade, har vittnat om”.

Det är mycket ansvarslöst av dig att du vill att asylsökande som man inte vet vilka dom är ska belönas med amnesti. Det är ett hot mot landets säkerhet därför att det bland dessa personer kan finnas terrorister vilket det finns exempel på bland dom asylsökande som har kommit till Sverige och Europa.

Har du aldrig funderat djupare på om vilka dessa asylsökande ungdomar är som kommer ensamma till Sverige? Varför har dom rest genom flera länder för att komma till Sverige och söka asyl? Observera att jag skriver rest, de har inte flytt till Sverige. Varför har de inte sökt asyl i något närliggande grannland? Massmedia, politiker och opinionsbildare i Sverige kallar dom ensamkommande ungdomarna för ”flyktingbarn” men dom är ofta varken flyktingar eller barn.

Varför är det ofta bara det ena könet som kommer ensamma till Sverige? Varför är deras systrar och föräldrar kvar i hemländerna? Har inte dom också anledning att fly? Är det bara sönerna som har flyktingskäl?

Det kommer unga afghaner från Iran till Sverige. Varför lämnar de Iran där de har bott med sina föräldrar? Några av dessa unga afghaner har aldrig bott i Afghanistan. De är födda och uppväxta i Iran. Vilka är deras asylskäl? Varför söker de inte asyl i något närliggande grannland till Iran och Afghanistan? Varför är deras familjer kvar i Iran?

Många ensamkommande ungdomar ljuger om sin ålder. Vissa av dom har till och med öppet berättat i media att de har uppgett en lägre ålder, vilket man kan läsa om i följande artiklar från länkarna längre ner:

* Sydsvenskans hemsida den 4 december 2016, (rubrik: ”Tusentals barn görs vuxna utan bevis i det svenska asyllotteriet”),
* Sveriges Radios hemsida, den 8 juni 2016 (rubrik: ”Handläggare vittnar om godtyckliga åldersbedömningar”),
* Expressens hemsida, den 26 mars 2017, med rubriken: ”Ja, jag är 22…fast i Sverige är jag 17 år”.

Asylinvandringen av ensamkommande ungdomar är ett stort bedrägeri. Hur du och andra likasinnade kan tro på denna bluff är obegripligt. Det skulle inte förvåna mig om ensamkommande ungdomar skrattar om ”Die dumme Schweden” när dom sinsemellan pratar om hur naiva och lättlurade vissa svenskar är, däribland du. Jag tillhör inte denna lättlurade kategori. Istället för amnesti så bör dom ensamkommande ungdomarna deporteras och återförenas med sina föräldrar i deras hemländer. Bland andra afghaner som kommer från Iran bör återvända till det landet och återförenas med sina familjer där. Samtliga beviljade uppehållstillstånd till ensamkommande ungdomar bör omprövas. Dom uppehållstillstånd som återkallas och där berörda ungdomar av- och utvisas från Sverige på livstid gäller av följande anledningar (och det gäller oavsett ålder, inte bara ensamkommande ungdomar):

* brottslighet,
* har fått asyl, uppehållstillstånd och svenska medborgarskap på felaktiga och falska grunder,
* har saknat flyktingskäl men ändå fått stanna,
* reser på semester till sina hemländer som dom säger ha flytt ifrån.

Inte någon asylsökande, däribland ensamkommande ungdomar, har skäl att få stanna i Sverige därför att Sverige gränsar inte till dom asylsökandes hemländer. Vill dom söka asyl så ska dom göra det i första asylland som ligger långtifrån Sverige.

Källor:
http://meritwager.nu/allmant/en-attatusenhovdad-karna-av-professionella-och-ideella-som-i-sina-uppdrag-dagligen-moter-ensamkommande-barn-och-unga-kraver-att-tusentals-asylsokande-som-vi-inte-vet-vilka-de-ar-varifran-de-komme/
(Under denna länk finns fler länkar till intressanta artiklar om ensamkommande ungdomar.)

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE9207333/rekordmange-asylboern-viser-sig-at-vaere-voksne/

http://www.svd.se/hur-manga-ensamkommande-barn-ar-vuxna

http://www.ltz.se/jamtland/ragunda/kommun-vill-ha-aldersbestamning-pa-ensamkommande

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6449097

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6448519

https://meritwager.se/2016/02/20/danmark-2014-och-2015-placerades-151-minderariga-asylsokande-pa-atta-av-regionernas-trygga-institutioner-for-barn-under-18-ar-senare-uppskattades-69-av-dem-vara-over-18-ar/

http://nyatider.nu/de-ar-inga-barn-de-ar-bortskamda-unga-man/

https://nyatider.nu/de-ar-varken-ensamma-flyktingar-eller-barn/

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/743232?programid=3437

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-asylsokande-far-hojd-alder

http://www.sydsvenskan.se/2016-12-04/det-svenska-asyllotteriet-tusentals-barn-gors-vuxna-utan-bevis

http://www.expressen.se/nyheter/qs/afghanerna/ja-jag-ar-22-fast-i-sverige-ar-jag-17-ar/

Paul Nilsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s