Löfven ger mer pengar till MSB och ”oberoende journalister”

Varje gång staten delar ut pengar till något så finns det ett syfte med det. Syftet är alltid att gynna krafter som kan hjälpa makthavarna att säkra eller förstärka sin makt. Idag meddelade regeringen att de kommer att dela ut mer pengar till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och till ”oberoende journalister”.

MSB har nyligen kommit med en rad förslag som om de blir verklighet kommer att gynna makthavarnas medier och missgynna alternativa medier som kommer att motarbetas i högre grad. (Se rapporten ”Mediebranschen 2016: hot, risker och sårbarheter”.)

Makthavarna är nämligen djupt oroade över den snabba tillväxten av alternativa medier som Fria Tider och enligt MSB har man också oroat sig för grupper som Granskning Sverige som på ett mycket tydligt sätt avslöjat makthavare som rätt otäcka figurer, lögnare och fegisar som inte vill prata med vanligt folk.

Bakom kulisserna pågår just nu olika kraftsamlingar för att avslöja personer bakom anonyma facebook-grupper som kritiserar etablerade politiker eller etablerad politisk agenda. Samhället kommer att gräva i alternativa mediers ekonomi, de kommer att hänga ut folk och de kommer att hota med ”hets mot folkgrupp” för att bromsa den politiska oppositionens framfart. Det kommer naturligtvis inte att lyckas, men i den filterbubbla som makthavarna befinner sig i, så tror de kanske det.

Man måste i alla fall ha klart för sig att invandringskritiska rörelsers tillväxt inte kommer att bli helt problemfri. Makthavarna har hela tiden någon nytt motmedel som de drar fram i förhoppning om att det ska verka, men varje gång de sätter in nya resurser så visar det bara att de är på väg att förlora greppet om verkligheten ännu mer. Det otrevliga är att så länge de har makten och kan styra landet så orsakar de enorma skador som det kan ta över hundra år att reparera.

Vi styrs ju i praktiken av hänsynslösa galningar som fullkomligt struntar i konsekvenserna av sin politik. Så här sade Stefan Löfven och Isabella Lövin idag:

För det första så kommer vi att tillföra 10 miljoner kronor till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och det är en del av ett betydligt bredare arbete som dom gör för att också förstärka sin egen kunskapshöjande förbyggande arbete med just informations- och cybersäkerheten.

Vi vet att dagens IT-system är sårbara. Angrepp kan få ödesdigra konsekvenser därför och då behöver helt enkelt samhällets motståndskraft utvecklas och förstärkas.

Och som vi berättade i samband med att vi bjöd in till det här mötet så har MSB också ett uppdrag att samla representanter för massmedia, representanter för sociala medieplattformar för en dialog hur vi kan utveckla informations- och cybersäkerheten inför valet.

Dessutom har vi beslutat att tillföra ytterligare tio miljoner kronor till ökat samarbete inom Östersjöregionen. Den senaste tidens utveckling i Östersjöregionen gör att frågor om yttrandefrihet, oberoende medier, cybersäkerhet och motverkan mot desinformation blir allt viktigare. Och vi har redan här ett omfattande samarbete, 45 miljoner kronor går till media och yttrandefrihet, bland annat stöd till oberoende media, till journalisters vidareutbildning och till att främja journalisters säkerhet i området. Och det förstärker vi nu ytterligare.

De extra anslagen till MSB ska också ses som ett led i att stärka de makthavande politiska partierna, vilken man kunde förstå mellan raderna på presskonferensen. Även om det inte ser ut att vara några jättebelopp just här så är MSB en rent folkfientlig myndighet som opererar till skada för Sverige. Under asylkaoset förra året gjorde myndigheten precis allt för att hjälpa regeringen att fylla upp Sverige med kolonisatörer och placera ut dem väl spridda på ett nästan systematiskt sätt så att varje svensk skulle påtvingas den nya globaliserade världsordningen. Generaldirektör för MSB är Helena Lindberg.

2 reaktioner på ”Löfven ger mer pengar till MSB och ”oberoende journalister”

  1. Pingback: Granskning Sverige försöker reda ut telefonmysteriet på SVT – Medborgarinitiativ för Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s