Eskilstuna-Kurirens Mathias Ståhle fortsätter att sprida fejknyheter

Mathias Ståhle är mest känd för att ha skrivit ihop en artikel om Granskning Sverige som innehöll mängder av felaktigheter, många av dem medvetet ditplacerade.

När Ståhle sedan fick kritik från Granskning Sverige gjorde han sig oanträffbar. Förmodligen upplevde han det som jobbigt att behöva stå till svars för att ha jagat människor utan politiskt inflytande för att de har ställt frågor till media och makthavare.

Ståhle och många andra journalister sitter på höga hästar och ser ned på människor som har en annan uppfattning än den som omfattas av de flesta journalister. De vill kunna sitta kvar där och vara helt oantastliga, ingen ska minsann kunna framför kritik mot dem – ostraffat.

Makthavarna inom etablissemanget känner sig pressade nu när alternativmedia växer snabbt och försöker hitta vägar för att hålla vanliga människor i schack. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är inne på att hitta vägar för att motarbeta alternativmedia och hjälpa etablissemangsmedia att fortsätta vara makthavarnas språkrör. MSB har också utkommit med en rapport, ”Mediebranschen 2016: hot, risker och sårbarheter”, som har författats av Erik Ryd och Johan Turell. Där får vi vet att makthavarna har något som kallas Mediernas beredskapsråd, som leds av MSB:s generaldirektör i händelse av kris. I detta beredskapsråd ingår:

Bonnier Broadcasting (TV4)
Canal Digital
Com Hem
Modern Times Group (MTG)
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)
Post- och telestyrelsen (PTS)
Radiobranschen
Sveriges radio (SR)
Sveriges television (SVT)
Teracom
Tidningarnas Telegrambyrå (TT)
Tidningsutgivarna (TU)

Det är dessa etablerade medier som idag sprider fejknyheter och som vill göra Sverige mångetniskt samtidigt som de med kraft angriper invandringskritiker. De ska alltså vara de som sprider information till medborgarna vid en kris och det borde stå klart för varje invandringskritiker att vi då kommer att bli utsatta för ännu mer psykologisk krigföring som syftar till mera globalisering och mindre nationalism. MSB är en landsförrädisk myndighet, det måste alla invandringskritiker lära sig att förstå.

Mathias Ståhle har hittat ett halmstrå i MSB och menar att myndigheten kan vara till nytta genom att se till att ”hot och trakasserier mot journalister måste kunna bestraffas hårdare idag”. MSB vill ta fram särskilda regler för att just journalister ska skyddas från kritik, det är vad det hela handlar om. Vanliga människor ska däremot inte skyddas för övergrepp från journalister. Journalisterna ska bli en oantastlig grupp människor som har en särskild status som inte får ifrågasättas. Den som ställer obekväma frågor till journalister kan utsättas för vilka drev som helst, de kan bli praktiskt taget fredlösa.

Mathias Ståhle har i en text på Eskilstuna-Kuriren berättat att MSB vill stärka skyddet för journalister och har vinklat sin artikel på ett sätt som kan göra vem som helst spyfärdig.

Han fortsätter att kalla Granskning Sverige för trollfabrik och vill framställa det som om MSB:s rapport är en följd av trakasserier mot journalister. Ståhle citerar rapportförfattaren och vi läser:

Faktainsamlingen till rapporten, som släpptes den 20 mars 2017 , gjordes innan Eskilstuna-Kuriren avslöjade hur trollfabriken Granskning Sverige arbetar.

Men flera av de trakasserier mot etablerade journalister som skildrades i reportaget har också legat till grund för MSB:s rapport, berättar Johan Torell.

DN-journalisten Niklas Orrenius, som tvingades fly utomlands med familjen efter att ha ställt frågor om vem den främlingsfientliga bloggaren Julia Caesar var, är ett exempel.

– Hans adress och kontaktuppgifter publicerades på nätforum där hot uttalades. Ett stort antal alternativa mediekanaler hängde ut honom. Hans barns mobilnummer lades ut på en blogg med uppmaning om att börja ringa. Den här kampanjen fortsatte dock tills Niklas Orrenius gjorde sig själv oanträffbar, säger Johan Torell.

Här har vi uppenbarligen med mytomaner att göra, en grupp människor som etablissemanget tycks vara full av och som Granskning Sverige har avslöjat många gånger.

När det gäller uppgifterna om Niklas Orrenius så är det allvarlig desinformation att framställa Orrenius som ett offer. I själva verket var Orrenius hemma hos Julia Caesar och knackade på hennes dörr när hon befann sig i en sommarstuga och händelsen liknar mest ett hemfridsbrott. Det var Julia Caesar som var ett offer. Hon har beskrivit händelseförloppet i en krönika på Snaphanen.dk. Mathias Ståhles utelämnande av korrekta uppgifter visar att han fortfarande sprider fake news.

Mathias Ståhle vinklar hårt och ”glömmer” bort vissa viktiga bitar som när de granskas närmare bevisar att Ståhle sprider fejknyheter. MSB föreslår att regeringen tillsätter en utredning för att om möjligt ändra lagen för att i ännu högre grad kunna skydda maktens medier från kritiker som Granskning Sverige. Vi får räkna med fortsatta angrepp från en stat som inte till att granskas.

Den som vill ge stöd till Granskning Sverige kan göra det via:

Swish 0707730230

Banköverföring Handelsbanken
Clearing: 6238
 Konto: 848 234 308

Iban: SE70 6000 0000 0008 4823 4308
Bic: HANDSESS

granskning-sverige

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s