Sveriges Television sprider fejknyheter och ljuger – som vanligt

jk

Att SVT sprider lögner för att manipulera allmänheten och inbilla svenska folket att vi behöver migranter, eller ”utrikesfödda”, som de nu kallas är ett försök att legitimera politiskt vansinne.

SVT citerar prognoschefen på Arbetsförmedlingen Håkan Gustavsson som säger:

Utrikesfödda är nödvändiga för kompetensförsörjningen ute på arbetsmarknaden för både privata och offentliga arbetsgivare. Vi ska se dem som en resurs här och nu, men också långsiktigt. De tryggar försörjningen av arbetskraft i landets alla län.

Hans uppgift på den statliga förmedlingen är att framställa det som nödvändigt Sverige tar emot kolonisatörer. Syftet är att legitimera en politik som innebär att svenska folket blir en minoritet i sitt eget land. Vi har alltså att göra med statliga organisationer som samverkar mot svenska folket och ljuger friskt.

svt-fejknyheter

Nationalekonomen Tino Sanandaji ger inte mycket för SVT:s fejknyheter. Han skriver på sin facebooksida.

SVT gör ett nytt försök att förvirra:

”Det är de utrikesfödda som fått de nya jobben i Sverige. Det visar den sammanställning av statistik som SVT Nyheter har gjort. Och utan det inflödet av arbetskraft skulle den svenska ekonomin få stora problem. Den svenska ekonomin har blivit en jobbmaskin. Totalt har sysselsättningen ökat med 244.000 personer de senaste nio åren – och hela jobbökningen har gått till de utrikesfödda. Det visar SCB:s Arbetskraftsundersökning mellan åren 2008 och 2016.

För inrikesfödda har det inte skett någon ökning alls av sysselsättningen. Till stor del beror detta på att det var de inrikesfödda som drabbades hårdast efter finanskrisen. Bara under ett år försvann 111.000 jobb för denna grupp och det var först förra året som de inrikesfödda har kommit upp på samma nivå som före krisen….Hade vi haft en situation där bara inrikesfödda svarade för arbetskraftsförsörjningen skulle antalet arbetstagare inte räcka till”

Perioden 2008 till 2016 som undersöks ökade antal invandrare med 503 tusen. Det är därför inte speciellt imponerande att 244 tusen fler är sysselsatta. Bara 16 tusen av dessa 244 tusen jobb beror på ökat andel sysselsatta, resten är ren befolkningsökning. Andel sysselsatta ökade ännu snabbare bland inrikes födda än bland invandrare, vilket innebär att gapet i sysselsättning växte något.

SVTs siffor är omöjliga att tolka när de aldrig talar om att antal invandrare som inte arbetar men måste försörjas växte med ännu mer, med 249 tusen. Tillskottet av sysselsatta har varit mindre än tillskottet av de som måste försörjas. Dessutom är många sysselsatta inte riktiga jobb utan åtgärder eller någon som jobbar en timme i veckan.

Det avgörande för ekonomin är hur mycket som produceras per person som måste försörjas, inte hur stor befolkningen är. Därför mäts arbetslöshet och sysselsättningsgrad alltid och överallt i procent.

SVT påstående om finanskrisen är således nonsensartad. Finanskrisen drabbade invandrare hårdare om man räknar procent sysselsatta. Att jämföra antal utan att ta hänsyn till att invandrarbefolkningen växte med flera hundra tusen och sen dra slutsatsen att invandrare klarade finanskrisen bättre är häpnadsväckande oseriöst.

Påståenden om arbetskraftsbrist är också svammel som bortser från att efterfrågan på arbetskraft ökar när befolkningen växer. S-styrda Arbetsförmedlingen låtsas att det finns ett viss ”behov” av arbetskraft oberoende av folkmängden.

Tricket är att utnyttja allmänhetens bristande förståelse av demografi för att förvirra de som inte kan ekonomi. Det är som att säga att Banglades skapade 30 miljoner fler jobb medan Danmark har samma antal i arbete och dra slutsatsen att Banglades därför har starkare ekonomi.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s