Mera fake news från Expressens Lars Lindström

Kommer någon ihåg när Granskning Sverige ringde ”journalisten” Lars Lindström på Expressen 2014 och ställde frågor? Det samtalet har idag 142 000 visningar och går att lyssna på här. Det framgår ganska klart vilken nivå som Lindström befinner sig på.

Nu har Lindström skrivit en ny krönika där han försöker sig på att förfalska uppgifter som Erik Almqvist (f.d. SD, numera bosatt i Ungern) skrivit på sin facebooksida. Där läser vi:

37 procent av Sveriges befolkning i åldern 0-44 har nu utländsk bakgrund.*

Citerar Klaus Bernpaintner: ”I en demokrati avgörs allt i långa loppet av demografi och födelsetal. Lagar och grundlagar är bara tillfälliga farthinder. Att svenska kvinnor en dag kommer tvingas klä sig i sopsäck är en manifestation av folkviljan.”

SCB publicerade statistiken igår. 2002 var siffran 26 procent och fortsätter den demografiska förändringen i samma takt som de senaste 14 åren så kommer alltså en majoritet av befolkningen ha utländsk bakgrund redan år 2034. Fortsätter förändringen i samma takt som de senaste fyra åren så kommer det gå avsevärt snabbare.

* Utlandsfödd eller med minst en utlandsfödd förälder. 0-44 är de relevanta åldersgrupperna för att bedöma landets demografiska framtid eftersom personer i åldern 45+ sällan skaffar barn.

Lars Lindström på Expressen som uppenbarligen inte har det så lätt med att tänka skrev då en krönika om det. Anledningen till att Lindström skrev sitt inlägg var att han minsann ville visa att Almqvist har helt fel. Lindström skrev:

En av Järnrörsdemokraterna, han som sitter i Ungern och sprider alternativa fakta, publicerar ett påhitt om Sveriges befolkning. Jag ringer upp ansvarig statistiker på SCB och tio minuter senare har jag de korrekta uppgifterna: 27 procent för den utvalda åldersgruppen. 23 procent om man räknar med alla åldrar, men det räckte väl inte för att skrämmas med.

Det fick Erik Almqvist att reagera och skriva ett längre svar.

På Expressen, lögnmedias högborg, sprider nu den liberala aktivisten Lars Lindström, som är betald för att skriva ”krönikor”, ännu en falsk nyhet. Denna gång har han stört sig på att jag fick bra spridning på färsk, offentlig statistik från SCB, över Sveriges befolkningsförändring.

”37 procent av Sveriges befolkning i åldern 0-44 har nu utländsk bakgrund.*”, skrev jag i en FB-status här om dagen. Notera asterisken, för den valde Lindström att klippa bort när han citerade mig. Detta då nästa asterisk längre ned i statusen förtydligade vad siffran avser för urval:

”* Utlandsfödd eller med minst en utlandsfödd förälder. 0-44 är de relevanta åldersgrupperna för att bedöma landets demografiska framtid eftersom personer i åldern 45+ sällan skaffar barn.”

”Jag ringer upp ansvarig statistiker på SCB och tio minuter senare har jag de korrekta uppgifterna: 27 procent”, fortsätter Lindström efter att ha ringt SCB om data över ett ANNAT urval än det jag skrivit om.

Efter att massinvandringen började bli alltför påtaglig så bytte Myndighetssverige definition för vem de väljer att betrakta som av utländsk bakgrund. Enligt deras nya definition är man t ex svensk om man föds i Rosengård av en far född i Rosengård, men med 100% irakisk bakgrund och identitet, och en mor som fadern importerat direkt från Irak.

Denna definition är inte bara missvisande och förvirrande, den är dessutom språkligt felaktig. Därför har jag valt att publicera siffror utifrån den gamla definitionen. Och vad mina siffror avser framkommer alltså även i min status, men det låtsas Lars ”Bagdad Bob” Lindström inte se eftersom det är lättare att förneka siffrorna än att bemöta dem i sak.

PS. Nämnas bör att offentlig statistik enbart tar hänsyn till de som bor i Sverige med uppehållstillstånd. Dvs alla de som kommit till Sverige på sistone och nu väntar på besked från migrationsverket tillkommer. Likaså alla de som uppehåller sig illegalt i landet.

PS 2. Genmäle begärt. Hyser dock inte stora förhoppningar om att jag, i enlighet med de pressetiska regelverken, medges detta.

Erik Almqvist är en klok man som har sett förfallet i Sverige på nära håll och själv blivit utsatt för vänsterextremisters hat och hot bara för att han vill Sverige väl. När han en natt för några år sedan olyckligtvis råkade säga några mindre väl valda ord, så passade hela mediesverige på att göra grova, lögnaktiga och fula påhopp på honom. När Lars Lindström kallar Erik Almqvist för ”en av Järnrörsdemokraterna”, vet man att det bakom ordvalet döljer sig en människa som vill spy ut sitt hat mot en man som har försökt motverka förfallet i Sverige – det förfall som Expressen och Lars Lindström försvarar och är skyldiga till.

Erik Almqvist tar upp den viktiga frågan om demografi som Sverigedemokraterna inte tycks vilja befatta sig med, trots att det är just den frågan som avgör om vi ska överleva eller dö som folk. Lindströms reaktion på Almqvists beskrivning av att ”37 procent av Sveriges befolkning i åldern 0-44 har nu utländsk bakgrund” är häpnadsväckande, men talande för hur nedlåtande journalister är mot människor som är oroade över nationens framtid. Lindström hade gjort en egen beräkning och skrev:

Jag ringer upp ansvarig statistiker på SCB och tio minuter senare har jag de korrekta uppgifterna: 27 procent.

Lindström försökte använda den beräkning som myndigheterna gör när de utelämnar bakgrund och identitet och kallar människor födda i Sverige av utländska föräldrar för ”svenskar”. Men när Lindström på det sättet får ned siffran till 27 procent så skulle redan det vara en minst sagt alarmerande hög siffra. Men för Lindström och Expressen är varje försköning av verkligheten, varje utelämnande av viktiga fakta och varje möjlighet att hetsa mot invandringsskeptiker en huvuduppgift. Även om det hade varit 27 procent med utländsk bakgrund i åldergruppen 0-44 år så borde vilken normalbegåvad person som helst förstå att vi går mot en katastrof. Nu är det 37 procent och det vi går mot är värre än en katastrof. Vi är på väg att utrotas som folk.

Expressens bidrag till läsekretsen är att försöka dölja detta. Det kommer dock inte att lyckas.

Erik Almqvists facebook.

En reaktion på ”Mera fake news från Expressens Lars Lindström

  1. Hans Nilsson

    Det enklaste sättet att få tyst på PK media är att sluta köpa dem. Förr användes tidningspapper som dasspapper men inte ens till detta duger de till idag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s