Här är artikeln som man inte får dela om man är Sverigedemokrat

Sverigedemokraternas märkliga inställning till informationsfrihet och friheten att ta del av information påminner mest om hur man i totalitära länder förbjuder människor att läsa viss information. I Sverige har vi sedan lång tid sett hur våra friheter inskränkts på en rad områden. Nu har Sverigedemokraterna visat att man inom partiet bedriver en form av inre censur som enbart är skadlig för individer, för partiet, för samhällsdebatten och för Sverige.

Sverigedemokraten Ulf Erlandsson i Hässleholm är den politiker som står i centrum för kritik från Expo, Sveriges Television och nu även partiledningen i SD.

Här är ett utdrag ur artikeln som man inte får dela om man är medlem i SD:

Den aktuella migrationsdebatten har så sakteliga börjat ventilera tidigare tabubelagda frågor men det är fortfarande alltför känsligt att sakligt granska vissa av invandringens konsekvenser.

Det är uppenbart att människor fortfarande känner sig tvungna att hävda det som exempelvis historikern Dick Harrison gör: Att invandringen sedan gammalt har varit omfattande och varit till nytta för Sverige. Förvisso ligger en hel del sanning i detta.

Men varför inte i stället granska dagens situation och ta upp nutidens aktuella problem? Till exempel följderna av en stor invandring av individer som saknar utbildning och dessutom har så låg IQ att de måste inlemmas i särskolan.

Ett axiom inom ekonomisk teori är likhetsaxiomet, som innebär att man antar att olika nationer har samma intelligensfördelningar (samma medelvärden och standardavvikelser). Men frågan är om detta axiom enbart är ett önsketänkande eller om det har en vetenskaplig grund.

Svaret på frågan har givits av två forskare i en viktig bok: IQ and the wealth of nations av Richard Lynn och Tatu Vanhanen. (2002)

Den publicerade sammanställningen av nationers IQ har ställts i relation till respektive nations välstånd och därefter publicerats på internet. I korthet visar sammanställningen viktiga samband som vederlägger likhetsaxiomets giltighet.

Intelligensfördelningen (den standardiserade IQ-fördelningen, även kallad klockkurvan eller Gauss fördelning) har ett medelvärde på 100 och en standardavvikelse på 15 IQ-enheter.

De resultat som de två forskarna har publicerat uppvisar betydande skillnader i medelintelligens mellan olika länder:

Flera asiatiska länder, såsom Japan och Kina, har en medel-IQ på 107.

Sverige och flera europeiska länder har en medel-IQ på omkring 100.

Många afrikanska stater, till exempel Somalia, Kongo, Tanzania, Uganda, Sudan, Angola, Rwanda har en medel-IQ på omkring 70. Även flera arabländer, såsom Irak, har en genomsnittlig IQ-nivå betydligt under den svenska.

Hela texten kan läsas här!

Fria Tider kommenterar förbudet att dela artikeln så här:

Artikeln det handlar om är en debattartikel författad av Sture Eriksson, docent i psykologi vid Uppsala universitet, som förklarar den misslyckade integrationen med att invandrare har lägre intelligens än svenskar. Sedan vänster­extrema Expo i tisdags uppmärksammat länken har Erlandsson tvingats göra avbön, ångra länken och bedyra att han tycker att alla har lika värde.

I november 2013 skrev Karlsson ett inlägg på Facebook där han varnar för att ”välmenande SD:are omedvetet gör sig själva till nyttiga idioter” för Fria Tider, en tidning som han uppfattar som ett hot. Inlägget skrevs under upptakten till de mass­utrensningar av SD-medlemmar som av partiledningen anklagades för att vara ”politiskt avvikande” eller för att ha kritiserat partiledningen. Maktstriden sträckte sig hela vägen till partitoppen när Björn Söder, en i ”de fyras gäng” som har och hade den yttersta makten över partiet, petades från sin position.

Även Ingrid och Conrad har kommenterat och kritiserat hur den sverigedemokratiske politikern behandlats av sina överordnade i partiet.

Det är inte acceptabelt att någon hotar medlemmar i Sverigedemokraterna för att de har läst och delat texter som skrivits av seriösa forskare. Det är också sorgligt att Ulf Erlandsson pudlade efter att ha hotats med uteslutning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s