Fittja visar vägen

”Kritik mot Uppdrag Granskning”. Så inledde Aktuellt sitt inslag igår om Uppdrag Gransknings reportage om några invandrarungdomar som Janne Josefsson träffade i Fittja år 1999 och sökte upp för att se hur det gått för dem. Kritiken gick ut på att programmet visade upp en ”mörk bild av Fittja”.

När SVT väljer sina rubriksättningar är det alltid ur ett perspektiv som innebär att man vill motverka varje form av invandringskritik eller kritik mot makthavarnas politik. Rubriksättningarna är politiska signaler som ska tala om för oss tittare hur vi bör förhålla oss till en viss fråga. I det här fallet ska vi förledas att hysa uppfattningen att den ”mörka bilden av Fittja” inte är med sanningen överensstämmande och att det minsann finns glädjeämnen att ta till sig.

Men Fittja är ett av de värsta skräckexemplen vi har i landet på hur naiva, korkade eller kanske imbecilla politiker har skapat områden som är obeboeliga för civiliserade människor.

SVT frågade Janne Josefsson om han skapat en mörk bild av Fittja, men Josefsson svarade att han inte på förhand kunde veta hur resultat skulle bli. Han följde förutsättningslöst upp fem invandrarungdomar för att se hur det gått för dem och resultatet visade verkligheten, inget annat. Josefsson sade att han ville skildra invandrarnas levnadsöden så verkligt som möjligt.
ebba-ostlin-botkyrka.png

Ebba Östlin (S), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka. Var också med i Aktuellt och försökte framställa Fittja ”som en stadsdel i utveckling där det händer mycket positivt”. Hon påstår att hon sett ”halverad barnfattigdom och förbättrade skolresultat”, vilket betyder att området har haft en högre barnfattigdom tidigare och ännu sämre skolresultat, något som allmänheten inte har fått kännedom om. Östlin säger sedan att det också finns ”utmaningar”, ett ord som numera används huvudsakligen av människor som försöker försvara något som egentligen är problematiskt.

Janne Josefsson säger till Ebba Östlin: ”Det här som du säger nu, det har du och dina andra politiska kollegor, inte minst i ditt eget politiska parti alltid sagt, att ”det här är inte så farligt”, det sade man 1999 också.”

Programledaren berättade för Östlin att andelen öppet arbetslösa är det dubbla jämfört med rikssnittet och att de anmälda våldsbrotten är 40 procent högre än rikssnittet.

Östlin saknade förmåga att ta till sig något av kritiken och visade att hon som socialdemokratisk politiker har medverkat till att förstöra en kommun och en del av vårt land utan att själv begripa vad hon ställt till med.

Utvecklingen i Fittja visar att liknande områden och hela Sverige fortsätter att förändras demografiskt och förfalla med hjälp av naiva politiker som Ebba Östlin.


Fittja ligger i Botkyrka kommun och var en gång ett helsvenskt område. Den anrika gästgivargården från 1600-talet är idag säte för ”Mångkulturellt centrum”. Över 90 procent av de 7 000 invånarna har utländsk bakgrund. Området är idag ett av Sveriges värsta getton med en bebyggelse som kan skrämma bort vem som helst. Här trivs inga normala människor, trots att politikerna låtsas att Fittja är ett område där många trivs bra. Politikerna själva vill dock inte bo där.

Annonser

En reaktion på ”Fittja visar vägen

  1. Hans Nilsson

    Det är dags att ge ALLA PK idioter som idag har inflytande i landet en spark i röven bort från sina högavlönade befattningar. När detta är gjort skall de ställas inför rätta och dömas för ekonomiska brott mot skattebetalarna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s