Så blev Fabian Fjälling en folkhjälte

Sverige är i många stycken ett mycket ruttet land. Vi svenskar lever under ett politiskt system där en maktelit bestående av media, opinionsbildare, kändisar med rätta åsikter, politiker utan djupare tankeförmåga och en allmänhet som till stora delar saknar information om vart Sverige är på väg utgör den grund som vår så kallade demokrati vilar på.

Makthavarna vill hålla folket i schack genom att sprida vilseledande information, tiga och ljuga eller arbeta i det dolda med hjälp av media som ser till att opinionsbildningen kontrolleras i varje detalj. Folket ska sväva i ovisshet om vart utveckling är på väg eller så ska vi skrämmas till tystnad och hotas om vi opponerar oss.

Makthavarna är globalister som med lock och pock vill upplösa nationalstaternas suveränitet, förstöra homogena befolkningar, ta ifrån oss våra mänskliga rättigheter vår yttrandefrihet och vår rätt att ifrågasätta makthavarna.

Det finns en del människor som trots stora risker utsätter sig för fara genom att kritisera makthavarnas politik. Det var inte så länge sedan Katerina Janouch blev uthängd och förtalad i Bonnierpressen och kritiserad även av statsminister Stefan Löfven, som ville markera att den som kritiserar svensk migrationspolitik gärna kan stigmatiseras och hängas ut.

Polisen Peter Springare i Örebro valde att öppet och i strid med informella regler berätta om brottslingars bakgrund och invandrares överrepresentation. Han fick över 200 000 följare på Facebook.

Det är inte alla som valt att agera öppet med sina namn eftersom många vet att det i Sverige är svårt att agera öppet utan att riskera repressalier. Många invandringskritiker är därför anonyma. De vill inte riskera att förlora jobbet eller sin sociala status, vilket många har fått göra när maktens medier hängt ut invandringskritiker.

granskning-sverige

Bakom projektet Granskning Sverige (GS) finns några som arbetat anonymt. GS har gjort sig kända för att ringa runt till journalister och makthavare och ställa frågor kring migrationspolitiken eller annat som rör den svenska samhällsdebatten. GS har genom sitt ringande varit en nagel i ögat på makthavarna som nästan alltid slängt på luren när någon från GS har ringt.

Det har gått så långt att makthavarna har uppfattat GS som ett hot eftersom GS lyckats avslöja makthavarnas okunnighet och maktfullkomliga agenda. Därför har makthavarna gjort allt de har kunnat för att spåra upp och avslöja personerna bakom GS. Pseudonymen Erik Johansson, som är en av ringarna bakom Granskning Sverige, har genom sina frågor till makthavarna fått dem att börja gräva i vilka som ligger bakom GS.

Erik Johansson som egentligen heter Fabian Fjälling skulle snart bli offentligt person mot sin vilja. Fabian har velat arbeta anonymt för att slippa hembesök och uthängningar som skulle kunna skada honom privat. Fabian har ringt till journalister och ställt kritiska frågor till dem, men i det näst intill totalitära Sverige är det förenat med fara att kritisera makthavarna. Det skulle Fabian snart få erfara.

Eftersom nästan ingen som blivit uppringd av Granskning Sverige har kunnat svara på kritiska frågor (jo det finns några undantag) så har de istället slängt på luren eller varit väldigt otrevliga. När det senare avslöjats hur svaga argument makthavarna har när vanliga medborgare ställer frågor så inledde de ett samarbete för att försöka avslöja identiteten på personerna bakom GS. Med hjälp av makthavarnas underrättelsekanaler grävde de fram alla uppgifter de kunde om GS. När Fabian av misstag skickade en skärmdump till en journalist – och råkade avslöja sitt namn – hade journalisterna troligen redan koll på vem han var. De hade lyckats få fram att han skrivit någon anonym kommentar på en hemsida som lade ned för flera år sedan.

Efter det gick det fort och Fabian fick hembesök av en ”journalist” från Expressen vid namn Diamant Salihu, som har bosnisk bakgrund. Salihu är dömd för vapenbrott tillsammans med sin chef Thomas Mattsson, som är chefredaktör på samma bonnierägda tidning.

Här filmar Fabian när Salihu kommer på oönskat besök hem till Fabian.

Det är rena hemfridsbrottet som Expressen begår och det är en ren maktdemonstration för att visa vem som har makten över vem. Den här typen av övergrepp mot invandringskritiker är vanligt förekommande i Bonnierkoncernen. Andra som utsatts är författaren Julia Caesar och den enskilde medborgaren Jim Olsson, men hundratals andra har råkat ut för Expressens hatkampanjer mot invandringskritiker de senaste åren.

Nu är det självklart att ge stöd till Granskning Sverige och särskilt till Fabian Fjälling som behöver pengar för att driva GS vidare.

granskning-sverige

Relaterat:

Fabian Fjälling intervjuas av Newsvoice

2 reaktioner på ”Så blev Fabian Fjälling en folkhjälte

  1. Pingback: Expressen och Thomas Mattsson bakom ny hetskampanj mot Granskning Sverige – Medborgarinitiativ för Sverige

  2. Pingback: Bechir Rabani gör hembesök hos torpeden Diamant Salihu och chefredaktören Thomas Mattsson på Expressen – Medborgarinitiativ för Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s