SVT:s Opinion Live och Belinda Olssons agenda – Tim Pool

På SVT Plays hemsida hittar man debattprogrammet Opinion Live under rubriken ”Samhälle & Fakta”. Det borde ligga under rubriken socialdemokratisk lögnpropaganda. Programmet är oerhört vinklat och andefattigt och programledaren Belinda Olsson gör illa dold reklam för socialdemokraterna i var och vartannat program. Hennes agenda är att invandring är bra och att invandringskritik är dåligt. Därför ser hon till att alla deltagare eller debatter styrs så att inte alltför för många invandringskritiska yttranden tillåts.

Igår fick den amerikanske journalisten Tim Pool medverka i programmet. (Skriv om pool här)

Tim Pool är inte född i Sverige, känner inte till svenska historiska förhållanden och kan inte relatera ens till det Sverige som fanns innan han föddes för 30 år sedan. Han gör nog ärliga försök att göra sina reportage utifrån så objektiva analyser han kan. Han talar med folk och försöker bilda sig en egen uppfattning och gör reportage utifrån sina upplevelser.

Pool ville besöka utanförskapsområden i Sverige och andra länder i Europa eftersom Donald Trump har hävdat att vi har farliga områden här. Första besöket gjorde Pool i Rosengård i Malmö och ”ingenting hände” under vistelsen där. Om han hade jämfört Malmö för 40 år sedan med Malmö idag så hade han kommit fram till att Malmö förr inte hade några främmande getton och i stort sett inga invandrare alls från främmande kulturer. Malmö var svenskt territorium med en svensk befolkning medan Malmö idag är oigenkännligt i jämförelse. År 2013 blev personer med svensk bakgrund i minoritet i Malmö, men redan 2006 blev svenskar under 44 år i minoritet i kommunen. Den invandrade befolkningen ökar snabbt i förhållande till den svenska. Det framgår också av att namn som Mohammed och Ali är bland de vanligaste namnen i Malmö.

malmo_2002_2013malmo_2002_2013_0_44

Malmö och Rosengård har kritiserats för att det är farligt att vistas där och för att islam breder ut sig. När Tim Pool besökte Rosengård hände inget anmärkningsvärt påstod han. Men det anmärkningsvärda var ju att han befann sig i ett område som för bara några decennier sedan var nästan 100 procent svenskt och nu är nästan 100 procent ickesvenskt. Pool kommenterade inte den demografiska omvandlingen vilket borde vara det första att reagera på.

Pool besökte sedan Rinkeby och där uppstod en situation som gjorde att han med mycket kort varsel tvingades lämna Rinkeby. Polisen hade sett hur ett antal personer iakttagit Pool och börjat maskera sig för att kanske gå till attack mot honom med stenar. Polisen rekommenderade honom att lämna området och det gjorde han.

Pool bjöds in att delta i SVT:s Opinion Live och syftet med att bjuda in honom var att använda honom för att tona ned alla omtalade problem som finns i de svenska no-go zonerna. När Belinda Olsson frågade Pool om hans uppfattning om Sverige så svarade han att det är ett fint land och att problemen i Rosengård inte är någonting i jämförelse med Chicago. Han jämförde alltså med den farligaste staden i USA där kriminaliteten står i relation till den stora svarta befolkningen – vilket han inte nämnde någonting om. Pool tyckte också att kvaliteten på bostäderna i Rosengård var hög, men han förstod inte att denna typ en gettoliknande områden är en produkt av politiskt vansinne som egentligen inte hör hemma i vårt land. Även när det gällde bostädernas kvalitet så jämförde han med Chicago och kom fram till att standarden här var högre.

Pool talade engelska och Belinda översatte till svenska. När Pool berättade om vad som hände Rinkeby så översatte inte Belinda allt. Pool sade att polisen sagt att om de griper någon (invandrare) så kan det komma 50 personer med stenar. Just den viktiga meningen om en potentiell hotbild översatte inte Belinda till svenska, vilket var ett sätt att försöka tona ned hotbilden som skulle kunna uppstå.

Publiken i studion var som vanligt huvudsakligen mångetnisk och vänsterorienterad. Offentliga debatter i Sverige handlar bara om yta och kosmetika, aldrig om fördjupningar och allvar. De demografiska förändringarna som gör att svenska folket förlorar sitt land vill man inte tala högt om. Den som vill påtala sådana hot kommer aldrig att få medverka i något svenska debattprogram. Att tala om brottslighet går däremot såvida man inte är övertydlig med vilka brottstyper som är importerade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s