Malmö: Handgranat exploderade på villatomt – en skadad

En handgranat exploderade på en villatomt på Folksångsgatan i Lindängen i Malmö på måndagkvällen.En person fick skador av splitter och fördes till sjukhus.

tim-pool

Malmö är en av de farligaste städerna i Europa och har blivit farligare för varje år som gått. Bloggen Avpixlat skriver:

Så sent som 2014 rankades Malmö som Europas 84:e mest kriminella och otrygga stad med ett kriminalitetsindex på 33,12 och ett trygghetsindex på 66,88. År 2015 hade Malmö klättrat till plats 46 med ett kriminalitetsindex på 44,74 och ett trygghetsindex på 55,26. 2016 tog Malmö ett ytterligare rejält kliv upp till plats 6 med ett kriminalitetsindex på 57,93 och ett trygghetsindex på 42,07. Och i år rankas Malmö alltså som Europas näst mest kriminella och otrygga stad med ett kriminalitetsindex på 60,99 och ett trygghetsindex på 39,01.

Malmö ligger dessutom endast några tiondelar bakom Europas mest kriminella och otryggaste stad, maffiastyrda Neapel i Italien men före ökända Marseilles i Frankrike. Med tanke på att Malmö redan under 2017 haft ett antal mord och skottlossningar kan staden sannolikt förväntas klättra ytterligare och rankas som Europas absolut mest kriminella och otryggaste stad redan till nästa år.

Utvecklingen i Malmö är densamma som i Chicago i USA, något som Avpixlat rapporterat om vid flera tillfällen, där kriminalitet och våld hör till vardagen och där 2016 blev ett rekordår för skottlossningar och mord. Som jämförelse är Chicagos kriminalitetsindex 65,39 och trygghetsindex 34,61. Malmö ligger alltså idag relativt nära men före gangsterstaden Chicago beträffande kriminalitet och otrygghet.

Guatemala City i Guatemala, Damaskus i Syrien och Manila i Filippinerna har i princip identiska siffror med Malmö och kan därmed anses vara jämförbara beträffande kriminalitet och otrygghet samtidigt som till exempel Medellin i Colombia, Kairo i Egypten och Ho Chi Minh City i Vietnam idag får anses vara säkrare och tryggare städer än Malmö.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s