Polis berättar om asylsökande som åker till hemlandet på semester

Som fd gränspolis från Malmö har även jag reagerat om dessa semesterresor, som görs dagligen av asylsökande med nya utfärdade tillstånd för vistelse i Sverige. Redan under min tid vid gränskontrollen på Sturup Airport på 80-90-talet förekom sådana resor. Vi som tjänstgjorde började studera dessa resenärer.

Vid återkomsten till Malmö-Sturup upptäckte vi in- och utresestämplar från det land vederbörande hade flytt ifrån.

Vi sammanställde en förfrågan till dåvarande Invandrarverket att dessa utfärdade tillstånd borde återkallas, eftersom de lämnat oriktiga uppgifter vid sin asylansökan.

Inget hände och detta fortsatte hela tiden utan vidare åtgärd från SIV, Statens Invandrarverk, som inte heller kunde åtgärda något av detta sätt att utnyttja sina tillstånd genom att återkalla dessa tillstånd. Dessa resor har ökat lavinartat. Enligt säkra uppgifter från både Arlanda och Malmö-Sturup är det idag charterresor dagligen från Arlanda-Somalia och från Malmö-Sturup-Bagdad, Irak.

Samma procedur med kontroll av dessa asylsökande görs idag utan någon åtgärd. Det är otroligt svagt att regeringen inte åtgärdar detta och låter återkalla dessa utfärdade tillstånd som där asylsökande helt klart lämnat oriktiga uppgifter vid sina asylansökningar.

För mig som fd gränspolis och mina tidigare kollegor tycker detta är totalt fel. Jag vet att personal från Migrationsverket har samma inställning.

Det är ju rena parodin. Hit till Sverige kommer flyktingar och söker vårt lands skydd och som lyckats fly hit. När deras tillstånd har införts i deras pass är det ”grönt ljus” att åka på semester till det land de flytt ifrån.

Normalt sätt skulle gränspolis/Migrationsverket, som beslutande myndighet helt klart borde få återkalla dessa tillstånd som är grundade på oriktiga uppgifter vid ansökningsförfarandet. De skulle även utvisas från Sverige pga dessa felaktiga lämnade uppgifter.

Personligen känner jag en person (vill skydda hans namn) som ”forskar” sedan ett par år tillbaka hur felaktigt dessa charterresor till framför allt Somalia och Irak går till.

Personligen tycker jag det är rena parodin och skrämmande att detta får fortsätta med dagliga charterresor till länder de flytt ifrån. Tycker det är hög tid för regeringen att göra något åt denna parodi.

För allmänheten måste detta kännas ofattbart, men felet ligger inte hos polis eller Migrationsverket.

Detta som mycket annat i vårt land ”tas med en klackspark”.

Helt klart borde det återkallas dessa utfärdade tillstånd och utvisa dom till deras hemländer.

Det påstås att resandefrekvensen har ökats för svenskar att besöka dessa länder som ett semesterresmål ??!!

Denna humanitära stormakt visar sin storsinthet !!!!!!

Kritiken gäller både nuvarande och tidigare regeringarna. Ge oss allmänheten en förklaring/motivering hur detta kan få fortsätta.

Ulf Lindhe

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s