”Återvändaravtalet en export av svensktalande barnsoldater” – Sydsvenskan

Till Tina Höstlycke.

http://www.sydsvenskan.se/2017-02-23/sa-producerar-och-exporterar-vi-svensktalande-barnsoldater

Med anledning av din insändare i Sydsvenskan, den 23 februari, från ovanstående länk vill jag säga följande.

Har du aldrig funderat djupare på om vilka dessa asylsökande ungdomar är som kommer ensamma till Sverige? Varför har dom rest tusentals mil genom flera länder för att komma till Sverige och söka asyl? Observera att jag skriver rest, de har inte flytt till Sverige. Varför har de inte sökt asyl i något närliggande grannland?

Varför är det ofta bara det ena könet som kommer ensamma till Sverige? Varför är deras systrar och föräldrar kvar i hemländerna? Har inte dom också anledning att fly? Är det bara sönerna som har flyktingskäl? Svensk massmedia och politiker kallar dom ensamkommande ungdomarna för ”flyktingbarn” men de är ofta varken flyktingar eller barn.

Det kommer unga afghaner från Iran till Sverige. Varför lämnar de Iran där de har bott med sina föräldrar? Några av dessa unga afghaner har aldrig bott i Afghanistan. De är födda och uppväxta i Iran. Vilka är deras asylskäl? Varför söker de inte asyl i något närliggande grannland till Iran och Afghanistan? Varför är deras familjer kvar i Iran? Dessa unga afghaner borde avvisas från Sverige och återförenas med sina föräldrar i Iran.

Många ensamkommande ungdomar ljuger om sin ålder. De säger att de är yngre än vad de är. I tidningen ”Riksdag & Departement” finns en artikel med rubriken: ”Billström vill ha enade regler för flyktingbarn”, publicerad den 3 oktober 2011. Där säger Nevine Mawati, enhetschef vid Migrationsverkets asylprövningsenhet i Malmö, följande om åldern asylsökande ungdomar:

”Definitivt är en stor del över 18 år”.

En åldersundersökning från Danmark visar att tre av fyra ensamkommande ungdomar som sade att de är under 18 år ljög om sin ålder. De var vuxna över 18 år.

I en artikel från Sveriges Radios hemsida den 7 mars 2010 (rubrik: ”Ensamkommande barn kan vara vuxna”) säger ungdomscoachen Sara Darabi: ”Jag måste vara uppriktig och säga att det är ett stort antal personer, klienter jag möter, som varit över 18 år. Det kan skilja på tio år”. Längre ner i artikeln säger Rickard Appelgren på Migrationsverket angående ålderskontroll att: ”Det är en okulär kontroll, egentligen, vi träffar barnet under några timmar och i vanliga fall går vi ofta på den ålder som barnet uppger”.

Ragunda kommun vill ha ålderstester av ensamkommande ungdomar därför att de har sett asylsökande som säger att de är barn men som i själva verket är vuxna. Håkan Littzell, kommunchef i Ragunda kommun säger följande om detta i en artikel från Länstidningen i Östersund, den 29 oktober 2015: ”Det är ett problem”.

Den 8 juni 2016 har Sveriges Radio ett reportage med rubriken: ”Sveket mot barnen: Del 1 – De ensamkommande vuxna”. Där får man reda på att i Österåkers kommun bedömer man att endast 5 av 98 ensamkommande som kommunen har tagit emot är under 18 år. Helt makalöst!

I Expressen, den 31 januari 2016, säger den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali följande om invandringen av unga asylsökande (ofta unga män):

”Förra året kom runt 30 000 ensamkommande barn. Det är extremt kostnadskrävande och det pågår helt utan kontroll av om de är minderåriga eller inte. Ålderskurvan är märklig, förra året var nästan alla afghanska asylsökande 16 år. Det framstår som väldigt konstigt att bara en viss ålderskategori är på flykt från ett land”.

Jag håller med Hanif Bali.

Det finns ensamkommande ungdomar som öppet säger att de ljuger om sin ålder vilket man kan läsa om i Sydsvenskan, den 4 december 2016, och på Sveriges Radios hemsida, den 8 juni 2016 (se nedanstående länkar).

Asylinvandringen av ensamkommande ungdomar är bluff.

Det tidigare asylombudet Merit Wager, som har skrivit boken ”Inte svart eller vitt utan svart och vitt” (rekommenderad läsning), har på sin blogg många artiklar om unga asylsökande som kommer ensamma till Sverige. Jag har skrivit orden ”ensamkommande” och ”minderåriga” i sökrutan. Kanske får du andra tankar om vad detta handlar om efter att ha läst åtminstone några av dessa artiklar. Här följer länkarna:

https://meritwager.wordpress.com/?s=ensamkommande+&submit=Sök

https://meritwager.se/?s=Minder%C3%A5riga+&submit=S%C3%B6k

Övriga länkar och källor:

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE9207333/rekordmange-asylboern-viser-sig-at-vaere-voksne/

http://www.svd.se/hur-manga-ensamkommande-barn-ar-vuxna

http://www.ltz.se/jamtland/ragunda/kommun-vill-ha-aldersbestamning-pa-ensamkommande

http://www.expressen.se/nyheter/vad-ar-det-som-hander-i-sverige/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6449097

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6448519

https://meritwager.se/2016/02/20/danmark-2014-och-2015-placerades-151-minderariga-asylsokande-pa-atta-av-regionernas-trygga-institutioner-for-barn-under-18-ar-senare-uppskattades-69-av-dem-vara-over-18-ar/

http://nyatider.nu/de-ar-inga-barn-de-ar-bortskamda-unga-man/

https://nyatider.nu/de-ar-varken-ensamma-flyktingar-eller-barn/

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/743232?programid=3437

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-asylsokande-far-hojd-alder

http://www.sydsvenskan.se/2016-12-04/det-svenska-asyllotteriet-tusentals-barn-gors-vuxna-utan-bevis

Paul Nilsson


Tina Höstlyckade skickade ett svar. Så här svarade hon:

Hej!
Vilket engagemang – o tidsinvestering.
Dessvärre ”lilla gummar” du helt i onödan.
Hälsningar
Tina

Paul svarar tillbaka:

Det var inte mycket till svar på mitt brev till dig, det var inget svar alls. Du saknar argument. Du bemöter inte en enda av dom punkter jag tar upp. Vad betyder ”lilla gummar”?

Paul Nilsson

Tina Höstlycke svarar:
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, för att ni inte har något bättre för er en lördagskväll än att uttrycka er respektlösa syn på människor i min inbox?
Samtidigt som jag efter en helt inspirerande lördag, med en vernissage, reporterbesök, följt av härlig middag med kloka vänner o nu sitter här och har supertrevligt.. skillnaden liksom.
Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll om än inte lika stimulerande som min.
Tina

Paul Nilsson svarar tillbaka:
Ett ytterligare icke-svar kommer från dig. Inte heller denna gång bemöter du vad jag skrev i mitt första brev till dig angående ensamkommande ungdomar. På vilket sätt är det en ”respektlös syn på människor” att kritisera dom omfattande åldersbedrägerierna där många unga asylsökande uppger en lägre ålder än de är?

När det gäller lördagskvällen igår så ägnade jag mig både åt nytta och nöje. Jag skrev till dig och jag träffade en del av min släkt på ett födelsedagskalas. Det ena utesluter inte det andra. Vad är det för fel med att ägna sig åt samhällsengagemang på en lördagskväll? Lördagskvällen med släkten var stimulerande. Du är arrogant i dina svar.
Paul Nilsson 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s