Julia Caesar: Stålbadet II Media vs folket

Inte roade av att smaka på sin egen medicin

På hemmaplan går journalisterna till attack mot medborgarinitiativet Granskning Sverige, vanliga svenskar som ringer upp journalister och andra makthavare och ställer frågor till dem. Det betyder att Granskning Sverige nu har blivit ett så stort hot mot makten att journalisterna tvingas överge sin ”tig ihjäl dem-strategi”. Media har nämligen bara två strategier på sin magra repertoar:

1. Tig ihjäl dem.

2. Häng ut dem.

Journalisternas reaktion är intressant. De är definitivt inte roade av att smaka på sin egen medicin. När de själva utsätts för vad de brukar kalla ”normala journalistiska arbetsmetoder”, det vill säga blir uppringda, får frågor, spelas in och intervjuerna klipps – är det plötsligt inte ”normala journalistiska arbetsmetoder” längre utan ren och skär fascism.

Påfallande många av de makthavare Granskning Sverige ringer upp blir så störda av att få frågor från vanliga svenskar (som ofta betalar deras löner via skattsedeln) att de slänger på luren. Eller också ska de ”på möte”. I ett Sverige där journalisterna inte sköter sitt jobb visar de överrumplade reaktionerna med all önskvärd tydlighet att Granskning Sverige fyller ett viktigt demokratiskt behov.

Granskning Sverige ”en trollfabrik”

en artikel av Mathias Ståhle i Eskilstuna-Kuriren (han kallar det löjeväckande nog för ”granskning”) är Granskning Sverige plötsligt en ”trollfabrik”, och medborgare som i likhet med mig arbetar under pseudonym för att skydda oss själva och våra anhöriga mot hot och våld påstås ha ”fejkade identiteter”.

”Syftet: sprida främlingsfientlighet och hat mot politiker, opinionsbildare, journalister och vanligt folk” påstår Mathias Ståhle.

Läs hela artikeln Stålbadet II här. Läs även Stålbadet I här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s