Eskilstuna-kuriren sprider fejknyheter

Äntligen skriver media om folkrörelsen Granskning Sverige. Naturligtvis blir det en tendentiös artikel, där journalisten Mathias Ståhle på Eskilstuna-Kuriren skriver 45 rena fel & halvsanningar.

Eftersom Granskning Sverige är en äkta folkrörelse bjöds naturligtvis journalisten Mathias Ståhle in att få hjälp med att börja ringa, när han under falsk identitet och med ett falskt uppsåt säger sig vilja börja ringa. Han var dock mest intresserad av att tjäna de 3000 kronor som någon lyssnare velat donera till den som lyckas få över tre tusen lyssnare på sitt första klipp. Mathias Ståhle lyckades dock inte få ihop ett enda samtal till någon makthavare som drog en enda tittare, vilket om något visar hur meningslös journalistutbildningen är.

Syftet var naturligtvis att avslöja att Granskning Sverige betalar folk för att ringa telefonsamtal. Det är ingen som fått betalt för att ringa inom Granskning Sverige och det faktum att ingen nappat på erbjudandet om att få 3000 kr för att ringa och ställa lite frågor efter över ett halvår, visar kanske om något att människor som vill ringa till makthavare inte drivs av ekonomiska motiv. Det kan dock inte vänsterextremister förstå, som själva alltid tar betalt för att utföra sin opinionsbildning. Av sig själv dömer man andra. För dem så framstår det som uteslutet att någon enda människa skulle kunna ringa och ställa en fråga till en makthavare eller journalist – utan att få betalt.

Är det någon som tror att Eva Burman kommer svara i telefon??? Vi får se! Följ och prenumerera på Granskning Sverige för svar. Erik Johansson har redan fått det ”lovande” mailsvaret att hon inte pratar med ”rasbiologer”.

Lyssna själv på intervjun med Johan Andersson och jämför med artikeln. Ett skolboksexempel på tendentiös artikel full med fakenews.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s