Erik Johansson samtalar med Mathias Ståhle på Eskilstuna-Kuriren

Erik Johansson samtalar med Mathias Ståhle på Eskilstuna-Kuriren. Samtalet bevisar flera teser. En är att mainstream-media har en agenda och att samtliga journalister som arbetar där har en agenda som är likartad och riktar sig mot invandringskritiker. Av samtalet framgår att journalisten försöker framställa Granskning Sverige som ett mindre seriöst projekt. Ståhle försöker också ta reda på Erik Johanssons riktiga identitet och säger sig ha fått ett tips om vem han kan vara.

Även om Mathias Ståhle låter oförarglig på telefon så kan han lika gärna ha fått i uppdrag av sin chef (som kan ha fått uppdraget av någon annan aktör) för att hjälpa till att ”avslöja” vilka personer som finns bakom Granskning Sverige. Istället för att visa förståelse för Granskning Sveriges viktiga journalistik och nödvändigheten för vissa att vara anonyma, så gör det samlade etablissemanget allt de kan för att spåra upp och förfölja invandringskritiker. Det har dock blivit lite svårare idag när invandringskritikerna är så många och när så många arbetar öppet. Granskning Sverige arbetar med wallraffande för att de vet at ingen inom etablissemanget vill svara på frågor när de blir uppringda. Hela den verksamhet som Granskning Sverige driver bevisar det när makthavarna i stort sett regelmässigt slänger på luren när GS ställer obekväma frågor.

Mathias Ståhle har också varit i kontakt med ”kollegor” som har upplevt ”obehag” av att bli uppringda av GS och fått svåra frågor att svara på. De som har blivit uppringda är i själva verket upprörda över att de inte klarat av att svara på frågor och dessutom många gånger svarat otrevligt. De har helt enkelt gjort bort sig. Nu vill alla dessa makthavare och journalister försöka hämnas genom att förbereda klappjakt på Granskning Sverige vars medlemmar riskerar att bli uthängda. Ovaset hur det blir med det så är Erik Johansson, Johan Andersson och de övriga att betrakta som folkhjältar.

Då Mathias Ståhle snart kommer publicera en eller flera artiklar om Granskning Sverige, publicerar vi här den kommunikation vi haft med Ståhle. Värt att notera är att Ståhle sätter sig på höga hästar när det gäller moral och etik när han kritiserar Granskning Sverige för att intervjua människor utan att tala om att vi genomför en intervju. Att Mathias Ståhle själv under falsk identitet uppgivit för Granskning Sverige att han vill börja ringa för oss och därmed fått tillgång till vår researchportal är något som tydligen följer de etiska reglerna för journalistik enligt Ståhle. Som tur är använder Granskning Sverige inte sina egna identiteter i vårt demokratiska arbetet, så det blir med största sannolikhet ingen ”uthängning” av Granskning Sveriges medarbetare såvida Ståhle inte använt sig av olagliga metoder att komma över våra identiteter.

För den som vill läsa hela mail-konversationen mellan Erik och Ståhle inför denna intervju så finns den på Granskning Sveriges Blogg. Läs den här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s